El Mercat Central de Valéncia rep el certificat KM 0

El Mercat Central de València acaba de rebre el Certificat Km 0, que fa públic coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra demà, 5 de juny. L’etiqueta Km 0 és sinònim de proximitat, traçabilitat i seguretat alimentària.

El certificat, que concedeix l’Institut de Certificació Certex, suposa un reconeixement a l’aposta del Mercat Central pels productes de proximitat, que, a més, de suposar la màxima garantia de frescor de cara al consumidor i afavorir l’economia local, constitueixen l’opció més sostenible per causar el mínim impacte en el medi ambient, en reduir la contaminació atmosfèrica derivada del transport i l’ús d’envasos i elements d’embalatge.

El projecte Km 0 es basa en iniciatives similars que s’estan desenvolupant en altres països de l’entorn, com Regne Unit, França, Alemanya, Països Baixos i Itàlia i té com a objectius impulsar el consum responsable dels productes de proximitat, per la seua contribució a frenar el canvi climàtic; el suport a la producció local; i una oferta que s’ajuste als gustos dels ciutadans, que, cada vegada més, demanden productes frescos i de qualitat, que mantinguen intactes els seus valors nutricionals.

Deja una respuesta

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial